Elektrocutie is geschikt voor het beheersen van invasieve exoten. Maar in sommige gevallen óók voor het bestrijden van exoten. Binnen de elektrocutie-methode onderscheiden we twee manieren: met handmachines of met een tractor waaraan een maai-arm is bevestigd.

elektrocutie, voor het beheersen en bestrijden van:

Japanse duizendknoop

Reuzenberenklauw

Hemelboom

Pontische rododendron

waarom elektrocutie

  • Niet schadelijk voor andere planten of het bodemleven
  • Afvoeren residu niet nodig (bij XPA)
  • Ook voor moeilijk bereikbare plekken
  • 90% reductie bij een 3-jarig traject
  • Voor kleine en grote haarden
  • Duurzame methode
Image

De Xpower XPA bereikt lastig plekken, langs wegen en waterkanten.

exoten bestrijden elektrocutie rootwave

Vernietiging van wortel tot stengel door elektrocutie.

duurzaam en gericht

Elektrocutie is een gerichte beheersingsmethode die geen schade toebrengt aan andere planten. Onder grote spanning worden exoten van stengel tot wortel vernietigd. Deze elektrocutietechniek kunnen we onafhankelijk van omgevingstemperaturen toepassen, en op elke ondergrond.

Xpower xpa

tractor met maai-arm

Net zoals de handmachines, vernietigt deze elektrische bestrijdingscombinatie invasieve exoten met pulserende elektriciteitsstoten. Het is een effectieve manier om planten zoals de japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw te beheersen. Vooral ook omdat men dankzij deze machine nu wél waterkanten, wegen en andere moeilijk toegankelijke plekken bereikt.

Bereik van 8 meter

De elektrische bestrijdingsunit XPower XPA heeft een werkbreedte van 1,20 meter. In combinatie met de tractor en de draaiarm ‘maait’ de bestuurder vanaf één plek 8 meter.

Image
stap voor stap

onze werkwijze

1. laat een bericht achter of bel

We beantwoorden graag je vragen. En als je wilt, plannen we meteen een kennismakingsgesprek. Want vaak is er geen tijd te verliezen, als het gaat om invasieve exoten.

2. Kennismakingsgesprek

We gaan in gesprek. Tijdens een kennismaking bespreken we jullie situatie en onze methodes. Hierna sturen we een prijsopgave voor een inspectie met bijbehorend advies-werkplan. 

3. inspectie + advies-werkplan

We doen uitgebreid onderzoek op locatie. Dat leggen we vast in het advies-werkplan.

4. Offerte bestrijding / beheersing exoten

Op basis van het advies-werkplan maken we een offerte voor het beheersen en/of bestrijden van de exoten. Op basis van deze offerte besluiten jullie of het project aan ons gegund wordt.

goed om te weten

In de offerte staat wat de investering is, maar ook een uitgebreide toelichting van het 'hoe' en 'waarom' van onze aanpak. Hiermee willen we het interne beslisproces voor organisaties zo makkelijk mogelijk maken.

De kosten voor de inspectie (met advies-werkplan) worden in mindering gebracht als het werk aan ons wordt gegund.

Vragen?
Hebben jullie vragen over onze aanpak? Of vraagt de situatie om een andere werkwijze? Laat een bericht achter of bel met Johan van der Meulen.

Wij werken voor

Wij werken voor waterschappen, provincies en gemeenten. Maar ook voor natuurorganisaties, Rijksvastgoed en beheerders van landgoederen en monumenten.

Beheersen en bestrijden

Alleen duurzame methodes

Inclusief inspectie en advies